Boerderij

BRIJVOEDING

BRIJVOEDING

“Wolkenhoeve” werkt bovendien met zelfbereid brijvoeder. In plaats van met kant-en-klare korrels te werken, mengen wij het voedsel voor onze vleesvarkens zelf. We doen dat met natuurlijke, verse producten.

Er zijn letterlijk bijna 100 componenten waaruit we kunnen kiezen. Het gaat om verschillende soorten granen en maïs, maar ook om hoogwaardige voedingsstoffen die als restproduct overblijven uit de voedingsproductie voor mensen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld ook fijngemalen aardappelschillen,biergist en zemelen. Allemaal hoogwaardige voedingsstoffen. Omdat ze uit de voedingsketen voor de mens komen zijn ze bovendien heel erg veilig. Het gaat bovendien altijd om verse producten. Het betekent dus ook dat de voedingscomponenten slechts beperkt houdbaar zijn. Dit echte, verse voedsel is goed voor onze dieren, maar het verschil in voeding proef je ook in onze vleesproducten. Alle stoffen in het dieet worden gemengd tot een brij. Varkens zijn van nature brij-eters en zo hebben ze hun voedsel dan ook veel liever dan in vaste
korrelvorm. De voedingswaarde van al deze verse producten wordt nauwkeurig gemeten. We hebben zelfs 4 verschillende samenstellingen, afhankelijk van de leeftijd van de varkens. Elk samenstelling is precies afgestemd op de behoeften van het dier op dat ogenblik.